Útmutató az Akvarell filcekhez

Szeretnél Te is úgy festeni, mint a profik? Esetleg van egy tündéri gyermeked, aki festés közben, akkora rendetlenséget csinál, mintha éppen a Mona Lisát készülne megfesteni? Ha igen, akkor az akvarell filceket neked találták ki!

Az akvarell tollak bármely korosztály számára szuper eszköz, mert használata egyszerű és nem igényel semmilyen előképzettséget.

A készletünkben különböző színű tollakat találsz, amik hasonlóan működnek, mint a vízfestékek, de a festés az akvarell tollakkal sokkal könnyebb és kevesebb kosszal jár! Vidd magaddal bárhová és fess úgy, mint a profik!

Mi az az Akvarell filc?

Az akvarell tollak megkönnyítik a festést, használatukkal mindenki festőművésznek érezheti magát. Az akvarell tollakat úgy kell elképzelni, mint egy filctollat, aminek a végén egy rugalmas ecset található.

A toll belsejében vízbázisú betét van, ami a színes tintát tartalmazza.

Minden toll külön-külön színű akár csak a filctollak, vagy a színesceruzák esetében. Az akvarell tollakkal hasonló ecsetvonások érhetőek el, mint egy normál festőecsettel, de használatuk sokkal könnyebb!

Az akvarell tollakkal játszva rajzolhatsz, festhetsz és rengeteg akvarell technikát alkalmazhatsz, a lenyűgöző festmények megalkotásához.

Használata

Amire szükséged lesz az akvarell tollakon kívül az egy jó minőségű, vastag akvarell papír. A toll hasonlóan működik, mint a vízfesték, de itt nincs szükség külön színpalettára, mert a tollakban már megtalálható a színezett tinta. A készletben a 24 színen kívül találsz 1 keverő tollat, amivel gyönyörűen össze tudod mosni a színeket. Ahogyan azt a fenti mozgóképen már láthattad.

Nézzük meg a leggyakrabban felmerülő kérdéseket 

Hogyan használd az akvarell készletet?

Az akvarell tollakat kétféleképpen használhatóak. Az első opció, hogy víz nélkül használod, így finom vonalakat tudsz festeni. A második lehetőség, hogy a toll hegyét bevizezed, ezáltal a festékben lévő pigmentek fellazulnak és gyönyörűen tudod rétegezni a színeket.

Milyen stílusokhoz használhatom a készletet?

Kaligráfiához, vízfestéshez, realisztikus képekhez, finom geometriai formákhoz

Szükségem van külön vízfesték palettára?

Nem! Az akvarell tollak lényege, hogy minden toll más színű, így nincs szükséged hozzá külön palettára.

Az akvarell tollak újratölthetőek?

Az Az akvarell tollak különleges tintát tartalmaznak, melyeket nem lehet újra tölteni, de minimális használat mellet, akár évekig kitarthatnak!

Az akvarell tollak kiszáradhat?

Amennyiben megfelelően tárolod a tollakat, napfénytől elzárva, kupakot rátéve, a toll nem szárad ki.

Milyen papírra használható?

Az akvarell toll hasonlóan működik, mint a vízfesték, ezért nagyon fontos a kiváló minőségű akvarell papír használata. A vékony rajzlapok/nyomtatópapírók megkeményednek és túlságosan felszívják a tintát, ezáltal lehetetlenné téve a színek keverését. Javasoljuk az akvarell papírok használatát a tökéletes eredmény érdekében.

Hogyan kell tárolni őket?

Javasoljuk a függőleges tárolását, tehát a hegyekkel lefelé, hogy a toll hegye mindig tele legyen tintával és rögtön használni tudd. Annak érdekében, hogy a színek élénkek maradjanak, a legjobb, ha közvetlen napfénytől távol tárolod őket, árnyékos helyen.

Szöveten használhatom?

Nem javasoljuk, hogy szöveten használd őket, ennek oka, hogy az akvarell tollak tintája víz alapú. Tehát, ha az adott szövetet víz éri, akkor a festék megfolyhat, amennyiben tudod, hogy a textilt nem fogja nedvesség érni, akkor bátran próbáld ki, de javasoljuk az akvarell tollak helyett, az akril tollak használatát, melyet webshoppunkban is megtalálsz!

Használhatom kerámián?

Az akvarell tollak, akvarell papíron működnek a legjobban. A kerámiák felülete sok esetben csúszós, fényes, ezáltal nehezen tapad meg rajtuk a festék. Amennyiben bátor vagy persze egy próbát tehetsz, de inkább matt felületen, ahol nedvesség nem fogja érni az alkotásod.

Fán dolgozhatok vele?

Ha közvetlenül fára használod őket, a színek kevésbé lesznek élénkek, de megjelenésük természetes lesz. A fa valószínűleg gyorsan fel fogja szívni a tintát, ezért többre lesz szükséged, javasoljuk helyette az akvarell tollak használatát.

Üveg felületen használatom?

Üveg felületen nem javasoljuk az akvarell tollak használatát, mert a csúszós, fényes felületre nem fog megfelelően kötni a festék és könnyen letörölhetővé válik.

Kifestőkönyvben használhatóak?

Igen, de javasoljuk azokat a kifestőket, amik kifejezetten vízfestékhez készülnek, vagy a lapjaik kellően vastagak.

Milyen hamar fogynak ki?

Az tollak minimális használat mellett akár évekig is kitarthatnak.

Hogyan tisztítsam?

Az akvarell tollakat nem kell tisztítani, hiszen minden toll különböző színű. Abban az esetben, ha színt keversz javasoljuk, hogy a készletben megtalálható keverő tollat használd!

 

Tippek a festéshez

  1. A festéket kettő féle képpen használhatod

          -Víz nélkül, szárazon. Ebben az esetben finom vonalakat tudsz húzni, akár              csak egy filctollal

          -Vízzel pedig a színeket tudod gyönyörűen rétegezni

  1. Mielőtt neki ugrasz a festésnek próbáld ki, hogyan működik vízzel és víz nélkül az akvarell toll. Amennyiben vízzel szeretnél festeni, alkalmazd a keverő tollat és bátran kísérletezz, hogy számodra hogyan tudod elérni a kívánt hatást!
  1. Ne nyomd túl erősen a tollat a papírhoz, mert akkor sérülhet a toll hegye!
  1. Ha a színeket szeretnél összemosni, fesd fel a kiválasztott színeket, majd a keverő tollal segítségével játssz az árnyalatokkal
  1. Amennyiben vékony vonalat szeretnél húzni használd az ecset végét, víz nélkül. Ha szeretnél vastagabb vonalat húzni, akkor az ecset nyomásának az erősségével tudod kontrollálni a vonalak vastagságát, javasoljuk ez esetben használj egy kis vizet.

 

Reméljük, hogy megválaszoltuk minden kérdésedet, és magabiztosabbnak érzed magad ahhoz, hogy az akvarell tollakkal valami igazán lenyűgözőt alkoss! Ha valamit elmulasztottunk, kérdezzen bátran az alábbi e-mail címen: info@muveszbazar.com

Művészkellékek