Hogyan működik a gyémántfestés?

Közösen nézzük meg, hogyan tudjátok használni a már megvásárolt gyémántfestő készletet. 

Az alábbi képeken keresztül részekre bontottuk a különböző lépéseket.

 

1.Lépés

Óvatosan távolítsd el a terméken lévő fóliát. Egyszerre is eltávolíthatod, illetve haladhatsz részenként is. Ugyanis a fólia levételét követően, a felület ragadóssá válik, hogy a pici gyémántok odaragadjanak.

 

2.Lépés

Válassz egy szimbólumot amivel elszeretnéd kezdeni az alkotást. Minden egyes szimbólumhoz tartozik egy kód amihez a színt tudjuk majd párosítani.

 

3.Lépés

Keresd meg a szimbólumot a vászon oldalán található útmutatóban. Ahogy látod a szimbólum mellé tartozik egy számsor. A példa esetében a 797-es. Így ezt a számsort kell majd megkeresned a következő lépésben.

 

4.Lépés

Az előzőleg megtalált számsort (797) keresd meg a színezett zacskókon. Minden számsorhoz egy zacskót találsz amely az adott számhoz tartozó színeket tartalmazza. 

5.Lépés

Bontsd ki a megfelelő zacskót és szórd a tartalmát a recés tálcára. Csak annyit szórj ki amennyit fel is szeretnél ragasztani a vászonra.

6.Lépés

A gyémánt felhelyező tollhegyet érints hozzá a viaszpárnához, hogy felragadjanak hozzá ragadjanak az apró gyémántok, ezzel könnyítve a felhelyezést.

7.Lépés

A gyémánttoll viaszos hegyével vedd fel az előzőleg a tálcára szórt gyémántot. A viasz segítségével ez egyszerűen fel fog ragadni a toll hegyére.

8.Lépés

A tollra felhelyezett gyémántot tedd arra a szimbólumra amit az elején kiválasztottál. Mivel a vászon ragadós felülettel rendelkezik a fólia levételét követően érdemes apróbb lépésekben mindig fel-fel húzni a fóliót. Csak akkor érdemes levenni az egészet, ha több órát rá tudsz szánni annak a kirakására.

Gyémántfestés