Gyémántfestés Tippek

Manapság alig van ideje az embernek egy szórakoztató, kreatív hobbira, ami eltereli a figyelmét a hétköznap problémáiról. Nehéz olyan hobbit találni, ahol az érdeklődés napok, akár hetek elteltével is ugyanúgy megmarad. Ha szeretnél egy olyan hobbit, ahol a lelkesedés nem tűnik el, és emellett segít aktívan és kreatívan tartani az elmédet, akkor a gyémántfestés neked való.

Egy olyan egyszerű listát állítottunk össze a számodra, amely amellett, hogy sokkal gördülékenyebbé teszi a kikapcsolódást, csökkenti az olyan hibázási lehetőségeket, amelyek nagyban befolyásolják a végeredményt.

Következzenek a “hackek”, amelyek segítenek elsajátítani a gyémántfestés művészetét:

 

1. Használd a konyha/dolgozó asztalodat, hogy a vászonnak sík felületet biztosíts.

 A tökéletes eredmény és hatékony haladás érdekében egy sima felületre van szükség. A vágódeszka vagy nyújtódeszka is kitűnő felületet biztosít a gyémántok felrakásához. Nagyon sokan a padlót részesítik előnyben, ahol egy párna használatával kényelembe is helyezhetik magukat. Fontos, hogy olyan területet válasszunk a kikapcsolódáshoz, ahol a gyémántfestő vásznon felül egyéb eszközöknek is marad hely a közvetlen közelünkben. 

 

2.Készítsd fel a vásznat a munkára 

30-60 percre tegyél kettő-kettő könyvet a vászon két végébe, hogy ezzel kiegyenesítsd. Ezzel a saját munkádat fogod megkönnyíteni és előkészíted a vásznat egy kiadós szórakozáshoz. 

Ha nem érzed elég stabilnak, akkor akár folyamatos nyomást is helyezhetsz rá azzal, hogy nem veszed el a könyveket, ameddig be nem fejezed. Ha kényelmetlennek érzed a könyveket, de mégis szeretnéd lefeszítve tudni a vásznadat, akkor használj egyszerű maszkoló szalagot a vászon rögzítésére.

Ezzel eléred, hogy ne legyenek hepehupás - buborékos - felületek a vásznon, amik később rontanának az élményen.

 

3. Rendszerezd a különböző színű gyémántokat

Ha nem szeretnél gyémánt rendszerező edényeket vásárolni, de szeretnéd rendszerezetten tárolni és használni a gyémántokat, akkor ne csüggedj! Minden háztartásban van néhány üres tojástartó doboz, amely tökéletesen megfelel erre a feladatra.

 Ha nincs otthon üres tojástartó doboz, akkor ékszer/sminktartó edények is megfelelnek. Ez szintén egy biztonságos és jó módja a gyémántok külön-külön tárolásának és rendszerezésének. Ezzel a megoldással a kiborulástól és kiszóródástól is sikerül megóvni őket.

 Ezeken kívül egy műanyag vagy szilikon jégkocka tároló doboz is megoldás lehet a gyémántok tárolására. A gyémántok megóvása kulcsfontosságú, ezért ez az eszköz is alternatívája lehet egy drágább rendszerező tálcának.

 

4. Ragassz egy gyémántot a vászon szélén található útmutatóra!

Annak érdekében, hogy ne elpazarolja az időt és ne folyamatosan a gyöngyöket bogarássza, csak helyezzen el egy gyémántot minden egyes kis ábra és ikon mellé, így később hatékonyabban tudja őket párosítani.

 

5. Kis lépésenként válj meg a ragasztót védő fóliától!

Ne rántsd le azonnal a védő fóliát a ragasztós felületről. Centiméterről - centiméterre haladj. Amikor kiraktad az adott részt, csak azután húzd fentebb a fóliát. Ez segít biztonságban tudni a ragasztós réteget. Egy 30x40 cm-es kép kirakása viszonylag sok időt igényel és nem kizárt, hogy tovább tart, mint ahogy elsőre eltervezted. Az sem kizárt, hogy később mozgatnod kell a vásznad, viszont ha arról már leszedted a védő fóliát, úgy akár a por, akár más szennyeződés is ráragadhat, ezzel rontva a ragasztó erejét.

 

6. Ha hibáztál, használj csipeszt a gyémántok kiigazításához!

Ha véletlenül egy gyöngyöt nem a megfelelő helyre illesztettél, akkor nyugodtan használj egy csipeszt a levételhez vagy a kiigazításhoz. Akár egy egyszerű, hétköznapi szemöldökcsipesz is megfelel erre a feladatra.

 

7. Kezdj bele szisztematikusan! 

Korábban már említettük, hogy mennyire fontos, hogy ne egyszerre szabadulj meg a fóliától. Mielőtt hozzá kezdesz, találd ki, hogy fentről lefelé vagy alulról felfelé szeretnél haladni. Könnyebb elkezdeni egy olyan területen, ahol sok egyforma színű gyémánt található.

 

8. ,,Elhagytam a viasz párnát, nem tudom felragasztani a gyémántokat!”

Ez mindenkivel előfordul sajnos. A piros kis viasz párnák nagyon gyorsan eltűnnek a lakás forgatagában. De néhány hét alatt akár teljesen kiszáradhatnak.

A legkönyebben gyurmaragsztóval lehet helyettesíteni a kis viasz párnát, ami szintén tökéletes tapadást biztosít a gyémántoknak. Gyurmaragasztót különböző papír-írószer és művészellátó boltokban is árulnak, így viszonylag egyszerű a beszerzése.

 

9. Ne dobja ki a megmaradt gyémántokat! 

A kép elkészülte után általában jó néhány gyémánt megszokott maradni. Ezeket nem érdemes kidobni, ugyanis jelenleg különböző ötleteken dolgozunk, amelyekhez a megmaradt gyémántok tökéletesen felhasználhatók majd. Az ötletekkel kapcsolatosan hamarosan jelentkezünk.

 

Ezeket a tippeket azért hagytuk itt nektek, hogy a gyémántfestő élményt teljesebbé varázsoljuk. Hamarosan újabb tippekkel és ötletekkel jelentkezünk. Addig is jó kikapcsolódást kívánunk!

 

Gyémántfestés